A kutyám az örömöm!

Etetés és gondozásNapi kutya szemápolás. Hogyan ne hagyja ki a betegséget

Napi kutya szemápolás. Hogyan ne hagyja ki a betegséget

szem

Ahhoz, hogy a kutya egészséges legyen, minden tulajdonosnak nemcsak az állat étrendjéről és annak sétálásáról kell gondoskodnia, hanem bizonyos higiéniai szabályok betartásáról is. Ez nem nehéz, főleg, hogy minden baj gyorsan észrevehető. Ehhez csak figyelje a kutyáját minden nap.Mit kell tudni a kutya szeméről

A folyamatos könnytermelést normálisnak tekintik a kutyáknál. Hidratáló, fertőtlenítő és tisztító funkcióval rendelkezik. Egészséges kutyáknál a könny természetesen belép az orrüregbe. Ha azonban az állat allergiás, vagy ha a tubulusok eltömődtek (például homokkal), akkor előfordulhat, hogy nem működnek megfelelően, ezért a könnyek egyszerűen elfolyhatnak a szem sarkából. Ebben az esetben a tulajdonosnak kapcsolatba kell lépnie az állatorvossal, és el kell küldenie kedvencét részletes vizsgálatra. A kutya szeme gyakran vizenyős a szempillákat folyamatosan súroló hosszú frufru miatt. Ebben az esetben vághatók.

Ne felejtsük el, hogy normális állapotban, bármely kutya szemzugában vannak speciális mirigyek, amelyek elválasztják a váladékot. A szemgolyó hidratálásához elengedhetetlen. Tulajdonosai észreveszik egy ilyen folyadék felhalmozódását vagy felhalmozódását, majd eleinte tiszta vízbe vagy sóoldatba mártott tamponnal eltávolíthatják. De meg kell érteni, hogy ez meglehetősen veszélyes tünet. Ezért minden esetben vegye fel a kapcsolatot állatorvosával, különösen, ha azt észleli, hogy a váladék színe vagy szaga megváltozott. A kutyának kötőhártya-gyulladása lehet. Az állat gyógyulásához be kell tartani az orvos utasításait, és használni kell az ajánlott gyógyszereket, amelyek gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. A gyűjtött váladékokat tiszta, meleg vízbe vagy sóoldatba mártott tamponnal kell eltávolítani.

A mindennapi szemkörnyék ápolásakor emlékezetes dolgok

Ha napi rendszerességgel vigyáz a kutya szemére, a napi higiéniai eljárások során óvatosnak kell lennie a vattával. Meg kell érteni, hogy a vatta olyan rostokat tartalmaz, amelyek nagyon irritálhatják az állat szemét. A kamillával is vigyázni kell, mert az infúziója a legtöbb esetben nem alkalmas a kutya szemének ápolására, és irritálhatja őket.

Ha kutyája sokat hunyorál, különösen sétálás vagy szórakozás után, meg kell vizsgálnia a szemét, mert homok vagy szőr kerülhetett oda. Ha igen, akkor az idegen testet gondosan el kell távolítani sóoldatban vagy meleg vízben áztatott tiszta gézzel. Ha a tulajdonosok nem tudják eltávolítani az idegen tárgyat, és látják, hogy a szem állapota rosszabbodott, mielőbb orvosi ellátásra van szükség.

Ezenkívül a kutya túl érzékeny lehet a fényre, vagy fordítva, nem reagál a vizuális ingerekre (játékok, akadályok). A felnőtt kutyák szenvedhetnek a lencse átlátszatlanságától (szürkehályog), ami látásvesztéshez vezet. Ebben az esetben a szem szaruhártyája unalmassá válik. Vannak kutyafajták, amelyek nagyon fogékonyak erre a betegségre. Ezeknek a kutyáknak a tulajdonosai gyakran jól tudják ezt. A betegség azonban nem indítható el. Eleinte csak szemészeti vizsgálattal látható. Ezért évente meg kell vizsgálni hű barátját, és időben be kell oltani.

kihagy

A szembetegségekre hajlamos kutyafajták

A mopszok, a pekingi, a bulldogok tulajdonosainak különösen óvatosnak kell lenniük a szembetegségekkel szemben. Az ilyen fajtákat nem szabad kitenni intenzív testmozgásnak vagy játéknak. Az anatómiailag kicsi szemfenék a szemgolyóhoz képest nem képes megfelelően megvédeni a szemüket. Sérülés esetén azonnal forduljon orvoshoz, mert ebben az esetben a számlálás percekig tart. Először is, szemsérülés esetén ezt a szervet tiszta, nedves gézzel kell letakarni a fertőzés és a szemszárazság megelőzése érdekében.

Annak érdekében, hogy a háziállatok szépek és egészségesek legyenek, a tulajdonosoknak figyelemmel kell kísérniük egészségüket és megjelenésüket. Az állatokat minden évben szakemberhez kell vinni vizsgálatra. Ne felejtsük el, hogy a légkondicionálók huzata és hideg levegője károsíthatja a háziállatok szemét. egészségesnek lenni!MenüTovábbi információ erről a témáról:Navigáció

E-mail:
admin@howwwblog.info
Minden jog fenntartva © 2022.